fbpx

Rakić, Simić i gradonačelnici sa severe sastali se sa Kosnetom

фото: Министарство за заједнице и повратак

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić se danas zajedno sa šefom poslaničke grupe Srpska lista u Skupštini Kosova Igorom Simićem i gradonačelnicima četiri opština sa severa Kosova, Milanom Radojevićem, Vučinom Jankovićem, Srđanom Vulovićem i Zoranom Todićem u Severnoj Mitrovici sastao sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Filip Kosnetom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za zajednice i povratak, zvaničnici su ambasadoru Kosnetu preneli zabrinutost kada je u pitanju bezbednosna situacija, sa posebnim naglaskom na povratničke sredine, sve učestalije incidente čija je meta Srpska pravoslavna crkva, i istakli da će oni, kao predstavnici Srba u centralnim i lokalnim institucijama učiniti sve da se položaj srpskog naroda na Kosovu poboljša.

“Narod nam je dao legitimitet da radimo na svim poljima kako bi uslovi u kojima danas Srbi žive bili daleko bolji. To poverenje želimo da opravdamo i zbog toga ćemo se nesebečno i neprestano zalagati na poboljšanju uslova života”, istakao Rakić.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: