fbpx

MZZP: Počela izgradnja kuća Perićima iz Parteša i Veličkovićima iz Raniluga

фото: Министарство за заједнице и повратак

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Goran Rakić položio je danas kamen temeljac za izgradnju kuća porodici Perić iz Parteša, kao i Veličkovićima iz Raniluga. ”Svaka nova kuća je nova nada da će na Kosovu biti što više porodica koje budućnost planiraju upravo na ovim prostorima”, istakao je Rakić.

Desetočlana porodica Perić iz opštine Parteš će se za otprilike dva meseca useliti u novu kuću, saopštilo je Ministarstvo za zajednice i povratak. Radovi na izgradnji njihovog novog doma su danas nakon polaganja kamena temeljca i zvanično započeti.

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, koji je zajedno sa Dušanom Perićem i gradonačelnikom Parteša Draganom Petkovićem položio kamen temaljac, je kazao da je ovaj vid pomoći, kada su u pitanju mladi bračni parovi sa više dece, kao što je slučaj ove porodice, prioritet za Ministarstvo za zajednice i povratak.

”Cilj nam je da na ovaj način pokažemo da brinemo o onima koji sa svojom decom planiraju da ostanu na svojim ognjištima. Njihova volja da stvaraju porodice baš ovde za nas je satisfakcija i uverenje da na ovaj način radimo pravu stvar. Maja meseca, prilikom posete opštini Parteš smo ovoj porodici obećali kuću, evo danas počinju radovi na izgradnji”, naveo je Rakić.

Takođe, u istom danu Rakić je i u Ranilugu položio kamen temaljac za izgradnju kuće trojice braće Veličković i tom prilikom kazao da mu je drago da će izgradnjom novih kuća, stambeno zbrinuti dve porodice.

foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

”Svaka nova kuća je nova nada da će na Kosovu biti što više porodica koje budućnost planiraju upravo na ovim prostorima. Iskreni njihovi planovi za ostanak za nas su obaveza da im za to i obezbedimo uslove. Trojica braća Veličković, nisu imala uslove za normalan život i ta situacija će se vrlo skoro izgradnjom nove kuće promeniti”, kazao je Rakić.

Perići su izrazili zahvalnost za početak izgradnje kuće, a najsrećniji su bili mališani koje je Rakić obradovao biciklima, navode iz Ministarstva.

”Ovo je velika sreća za nas, a vidite koliko su srećna i naša deca na poklonima. Ministar im je ispunio želje. Zahvalnost je nešto najmanje što danas možemo da iskažemo”, kazao je Dušan Perić, dok jedan od braće Veličković iz Raniluga rekao, da su oni jedna od porodica koja od sopstvenih prihoda nikada ne bi mogla da izgradi kuću, te da se njihov san ne bi ostvario da nije bilo ministra Rakića i Ministarstva za zajednice i povratak.

Kamen temeljac za kuću Veličkovića u Ranilugu je takoće položen zajedno sa gradonačelnikom Vladicom Aritionovićem i sa Veličkovićima, dodaje se u saopštenju.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: