fbpx

Osmani: Srbija ne može da “igra na dve karte”, ili EU ili Rusija

Вјоса Османи, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Председница Косова Вјоса Османи изјавила је у Бечу, након састанка са председником Аустрије Александром Ван дер Баленом, да неће бити другог решења осим узајамног признавања. Такође, затражила је од Европске уније да Србији стави до знања да не може да “игра на две карте”, лобирајући на односе са Русијом и Европском унијом.

„Ниједно решење, осим међусобног признавања тренутних граница Косова не би могло донети трајни мир нашем региону. Мислим да Европска унија треба да буде јасна са Србијом, да не може да игра са две карте, и са Русијом и са ЕУ. Не може истовремено да седи на две столице”, изјавила је Османи.

Косовска председница је истакла да је “Србија на Косову починила многе злочине”, те да Косово само тражи правду, а не освету. Она је позвала председника Србије Александра Вучића да положи цвет у Батајници “у част стотинама албанске деце и цивила убијених током рата на Косову”.

Поновила је да је “правда предуслов трајног мира у регион”.

Османи је рекла да је током састанка са Ван дер Белен-ом било речи и о подршци Аустрије, када је у питању пут Косова ка Европској унији, процесу либерализације визног режима, чланству у међународним организацијама и конкретизацији сарадње за унапређење Зелене агенде.

Милена Максимовић
%d bloggers like this: