Rakić i Radojević potpisali Memorandum o uređenju zelenih površina u centru Severne Mitrovice

фото: Министарство за заједнице и повратак

Projekat uređenja zelenih površina u ulici Kralja Petra I u Severnoj Mitrovici, danas je potpisivanjem Memoranduma između Opštine Severna Mitrovica i Ministarstva za zajednice i povratak zvanično započet, saopštilo je MZZP.

Nakon investiranja u opremanje prostorije za teretanu u Sportskoj hali u Severnoj Mitrovici, uređenja fasada na zgradama ”Staro Berilje”, ovo je još jedna značajna investicija za ovaj grad koja se zajednički finansira od strane UN Habitata, Ministarstva prostornog planiranja i Opštine Severna Mitrovica, kazao je ministar za zajednice i povratak Goran Rakić.

“Centar grada u Severnoj Mitrovici će po završetku projekata koje finansiramo izgledati daleko bolje i uređenije. Danas kada smo započeli sa ovim projektima, građanima Severne Mitrovice mogu da poručim da će biti još značajnih investicija”, kazao je ministar Rakić.

Gradonačelnik Milan Radojević je po potpisivanju Memoranduma rakao da mu je drago što će centar Severne Mitrovice, nakon realizacije dva značajna projekta, po uređenju dobiti izgled velikih uređenih gradova.

”Zajedno sa ministrom Rakićem možemo mnogo da uradimo i ideje koje smo imali sada uz njegovu pomoć i realizujemo. Raduje me što našim građanima možemo da saopštimo ovako dobre vesti. Trudiću se da ih u budućnosti bude što više. Severna Mitrovica i njeni građani zaslužuju da imaju dobre uslove za život u svakom pogledu”, kazao je Radojević.

Potpisivanju Memoranduma ”Uređenje zelenih površina u ulici Kralja Petra I između dva kružna toka u Severnoj Mitrovici” prisustvovala je i zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić, koja je tom prilikom kazala da je sama činjenica što je opština Severna Mitrovica administrativni centar, studentski grad u kojem se nalazi Prištinski Univerzitet, realizacija jednog ovakvog projekta je apsolutno opravdana.

”Naime, svakoga dana gradimo nešto novo i trudimo da se da u svakom pogledu unapredimo uslove življenja u opštini Severna Mitrovica i kroz ovaj projekat želimo da pošaljemo jasnu poruku svima da Opština Severna Mitrovica jeste opština sa perspektivom i dobrim mogućnostima za planiranje budućnosti”, rekla je Hodžićeva.

M.M.