fbpx

Abeljard Tahiri: Vlada da pojasni stav u vezi sa Vašingtonskim sporazumom

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abeljard Tahiri zatražio je od Vlade Kosova da pojasni stav u vezi sa Vašingtonskim sporazumim i pitanjem ponovnih pregovora sa Crnom Gorom u vezi demarkacije granice, piše Kosova Press.

Tahiri je na današnjoj sednici Skupštine Kosova izjavio da su međunarodni partneri Kosova, poput Sjedinjenih Američkih Država, već započeli konkretne korake u vezi sa Vašingtonskim sporazumom i da bi premijer trebalo da pokaže svoj stav prema tom pitanju.

„Kakav je stav premijera? Znamo da je premijer jednom izjavio da je ovo lista obeveza i da to nije međunarodni sporazum. S druge strane vladini zvaničnici su izjavili da ovaj sporazum nema pravni osnov za sprovođenje“, kazao je Tahiri.

Tahiri je takođe govorio i o potpisivanju sporazuma između vlada Kosova i Crne gore o prekograničnoj saradnji, istakavši da bi pre potpisivanja takvog sporazuma izvršna vlast trebalo da se bavi ponovnim pregovorima u vezi demarkacije granice.

„Zašto se danas ova većina i ovaj premijer odriču ponovnih pregovora i povratka 8.000 hektara zemlje?“, upitao je Tahiri.

Izvor: Kosova Press
%d bloggers like this: