Popović obišao porodicu Arsić kojoj je izgorela kuća u požaru

фото: Општина Грачаница

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je porodicu Arsić, kojoj je, u jutrošnjem požaru u Gračanici u blizini spomenika „Milošu Obiliću“, izgorela kuća i pomoćni objekti.

U požaru je u potpunosti izgorela stara kuća porodice Arsić, kao još četiri pomoćna objekta. Porodici Danić izgoreli su pomoćni objekti površine preko 200 kvadrata i zahvaćen je deo krova porodične kuće. Porodici Mitić izgoreo je zadnji deo poslovnog objekta i deo krova porodične kuće, saopšila je Naša Gračanica.

Popović je konstatovao da je pričinjena velika materijalna šteta, ali je istakao da je u ovom trenutku najvažnije da u požaru nema povređenih.

„Nažalost, rano jutros u opštini izbio je veliki požar u kome je izgorela kuća porodice Arsić i pomoćni objekti. Pohvalio bih našu vatrogasnu službu koja je na vreme izašla i uspela da sanira požar. Ovakav požar u opštini Gračanica se do sada nije desio i porodice su dosta uplašene. Materijalna šteta je prilično velika, trenutno se radi na proceni štete, a opština će izaći u susret i pomoći porodicama. Najbitnije u svemu je da nije bilo ljudskih žrtava“, istakao je Popović.

foto: V. Ćup, GračanicaOnlajn

Popoviće je mesto požara obišao u pratnji šefa Vatrogasne službe iz Lapljeg Sela Draganom Sekulićem.

„Zahvaljujem se vatrogascima, kao i građanima, što su brzo reagovali i lokalizovali požar i na taj način sprečili da se vatra proširi na okolne objekte i nanese još veću štetu“, kazao je Popović.

Momir Arsić ističe da postoji mogućnost da je uzrok požara to što je njegov otac ložio šporet u blizini kuće.

Izvor: Naša Gračanica