Vučić: Novca za izgradnju bolnice u Gračanici i rekonstrukciju KBC KM ima, postoje tehnički problemi

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da novca za izgradnju bolnice u Gračanici i rekonstrukciju bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici ima, te da su za odlaganje početka radova krivi, „tehnički problemi“.

Tokom obraćanja medijima, Vučić je izjavio da će bolnica u Kosovskoj Mitrovici „de fakto, ne de jure, biti Klinički centar“, sa svim ulaganjima države Srbije. Te da će bolnički centar biti opremljen prema „najvišim svetskim standardima“.

Istakao je da je za celo Kosovsko pomoravlje, centralno Kosova, pa čak i južno Kosovo, Sirinićku župu, od velikog interesa da se Kliničko-bolnički centar u Gračanici uredi na najbolji način.

O tome kada će tačno početi izgradnja bolnice u Gračanici i rekonstrukcija bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, Vučić je izjavio da će govoriti u narednim danima.

Podsetimo, izgradnju nove zgrade Kliničko-bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je prilikom posete Kosovskoj Mitrovici 9. septembra 2018. godine. Tada je rekao da će za izgradnju bolnice biti izdvojeno 2 miliona evra.

Milena Maksimović