fbpx

KP: Obeleževanje Vidovdana prošlo bez većih incidenata, privedena jedna osoba

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Kosovska policija saopštila je da je obeležavanje Vidovdana prošlo “bez većih incidenata” i potvrdila da je privedena jedna osoba zbog, kako navode, sumnje na “podsticanje razdora i netrpeljivosti”.

Danas je na Gazimestanu uhapšen muškarac iz Podgorice Risto Jovanović zbog toga što je prigovorio kosovskoj policiji zato što pretresa monahinju.

Kosovska policija zaustavila je i otpratila u policijsku stanicu jedno lice koje se sumnjiči da je ′′podsticalo razdor i netrpeljivost′′ u toki intervenisanja, za vreme manifestacije, navodi se u saopštenju policije. Ističe se da su sve radnje, u vezi sa pomenutim slučajem, preduzete u koordinaciji sa tužiocem.

Takođe, navedeno je da su u toku manifestacije policijski službenici primetili nekoliko učesnika koji nose “dresove sa provokativnim grafitima”, te da su “kako bi se izbegli svi mogući nesporazumi ili incidentu, ovakvi dresovi uklonjeni”.

Dodaje se da su policijski službenici koji su bili raspoređeni na različitim lokacijama, uključujući i kontrolne tačke, “tokom provere i verifikacije pronašli i zaplenili nekoliko različitih oštrih alata i gvozdeni boks”.

“U tom pogledu, Kosovska policija u saradnji i koordinaciji sa nadležnim tužilaštvima otvorila je predmete za neovlašćeno posedovanje oružja i rušenje javnog reda i mira”, navodi se u saopštenju.

Prema informacijama Policije Kosova današnjem obeležavanju Vidovana prisustvovalo je oko 2.000 građana.

Takođe, navodi se da je Kosovska policija, povodom manifestacija praznika Vidovdan, pripremila “operativni plan upravljanja bezbednosnom situacijom, pre, za vreme i posle manifestacije”.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: