fbpx

Krivokapić: Ukoliko mladić nije počinilac krivičnog dela da odmah bude pušten na slobodu

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić zatražio je od prištisnkih vlasti da im saopšte da li su i zašto uhapsili državljanina Crne Gore, te da , “ukoliko nije počinilac krivičnog dela odmah bude pušten na slobodu”. Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštilo je da će ambasada te zemlje u Prištini pružiti pravnu pomoć mladiću.

Državljanin Crne Gore uhapšen je juče na Gazimestanu nakon što je upitao policiju “zašto pretresaju svetu ženu”, u trenutku dok je Policija Kosova pretresala monahinju. Takođe, hapšenje je potvrdila i kosovsko policija.

Sinoć se na Tviteru oglasio i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

“Mediji objavljuju snimak na kojem snage KPS-a, uz primenu sile, hapse mladića za kojeg pišu da je iz Podgorice. Od prištinskih vlasti tražimo da nam saopšte da li su i zašto uhapsili našeg državljanina, te da, ukoliko nije počinilac krivičnog djela odmah bude pušten na slobodu”, napisao je Krivokapić.

Takođe, Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštilo je da je ambasada te zemlje u Prištini kontaktirala vlasti u Prištini i da će preduzeti sve potrebne aktivnosti radi zaštite crnogorskog državljanina.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: