fbpx

Risti Jovanoviću iz Podgorice određen jednomesečni pritvor

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Основни суд у Приштини одредио је једномесечни притвор Ристи Јовановићу из Подгорице који је ухапшен на Видовдан на Газиместану. Судска одлука није у складу са законом, потврдила је за наш портал Јовановићева адвокатица Јована Филиповић.

Данас је одржано саслушање Риста Јовановића и он се терети за „изазивање националне и верске мржње и нетрпељивости“. Јовановић се изјаснио да није крив, а тужилац је затражио судски притвор због опасности од бекства.

Адвокатица Јована Филиповић је истакла да је судија одлучила да одреди једномесечни притвор.

“Одлука суда није заснована на закону. Мом клијенту је одређена мера притвора од месец дана и он ће бити смештен у притвор, у Северној Митровици. Али, за одређивање мере притвора није испуњен ниједан законски услов, а који Закон о кривичном поступку предвиђа и који је суд дужан да примењује“, истакла је Филиповић.

Филиповић је додала и да је судија била пристрасна при доношењу одлуке.

„Јовановић је оптужен због тога што је певао песму Видовдан која нема никакве везе са дешавањима након 1999. године, већ са Косовским бојем који се догодио 1389. године. Величао је српске јунаке у тој песми и подизао три прста која представљају Оца, Сина и Светога Духа“, додала је она, истакавши да ће уложити жалбу Апелационом суду.

Јовановић је негирао кривицу.

Ана Марковић
%d bloggers like this: