DSK zahteva palamentarnu sednicu Skupštine o Vašintonskom sporazumu

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Kosovska Skupština održaće u sredu parlamentarnu sednicu o Vašingtonskom sporazumu, prenose mediji na albanskom. Kako mediji prenose, parlamentarnju sednicu je zahtevao Demokratski savez Kosova (DSK).

Šef poslaničke grupe DSK Arben Gaši izjavio je da je ova politička partija zatražila sednicu, kako bi se razjasnili stavovi Vlade Kosova, a tiču se Vašigntonskog sporazuma.

“Želimo da pitamo kakav je stav Vlade povodom ovog sporazuma, kakvi su planovi ispunjavanja i neispunjavanja tačaka koje su u ovom sporazumu. Zahtevamo da sednica u Skupštini bude jasna i da nam iz Vlade kažu koja je njihova orijentacija povodom Vašintonskog sporazuma”, rekao je Gaši.

Gaši je dodao i da ispunjavanje Vašingtonskog sporazuma ide u korist Kosova, ali i da je nova američka administracija tražila da se on primeni.

„Ovo je sporazum koji ide u prilog Kosovu, a trenutna administracija takođe čvrsto zahteva da se on primeni, ali mi nismo sigurni kakav je stav Vlade Kosova, kao što ne znamo kako će Vlada postupati kada je ovaj sporazum u pitanju”, zaključio je šef poslaničke grupe DSK.

Ana Marković