fbpx

Goran Rakić: Hitno zaustaviti napade na Srbe

Горан Ракић, фото: Министарство за заједнице и повратак

Povodom najnovijeg incidenta u kome je povređen maloletni dečakak iz Gojbulje kod Vučitrna, ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je apelovao na sve relevantne faktore da hitno reaguju, kaže se u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak.

„Pozivam sve međunarodne predstavnike na Kosovu, Kosovsku policiju i sve nadležne institucije da preduzmu odgovarajuće mere, privedu i osude počinioce ovakvog licemernog i huliganskog napada na maloletnog dečaka srpske nacionalnosti Nikolu Perića, koji je večeras povređen u napadu od strane Albanaca.

Sramno je da pred očima svih međunarodnih i domaćih institucija gotovo svakoga dana slušamo i gledamo kako nasrću na našu decu, svetinje, ognjišta“, kazao je večeras ministar Rakić, prenosi Informativna služba MZP.

Ministar je uputio pitanje međunarodnim institucijama i organizacijama, kao i institucijama na Kosovu zaduženim za očuvanje bezbednosti.

„Kakva se ovo poruka šalje svima nama koji pozivamo svakoga dana na mir i suživot?

Kakva se poruka šalje onima koji žele da se vrate u svoje domove? Sramno je da i posle više od dve decenije i dalje imamo istu sliku sa terena, tenzije i incidente uperene samo prema srpskoj zajednici“, istakao je ministar Rakić.

A.Ć.
%d bloggers like this: