fbpx

Kancelarija za KiM: Trinaestogodišnjeg dečaka Nikolu Perića večeras je u selu Gojbulja nadomak Vučitrna pretukla grupa Albanaca

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Гојбуља

Trinaestogodišnjeg dečaka Nikolu Perića, večeras je u selu Gojbulja nadomak Vučitrna pretukla grupa Albanaca, kaže se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM, Petra Petkovića.

„Do napada je došlo dok se Nikola sam vraćao sa fudbala kući, kada su ga huligani napali, oborili na zemlju, pretukli ga i pokidali mu krstić koji je nosio oko vrata.

Dečak je sa modricama i podlivima prevezen u Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, gde je u toku dijagnostika povreda i imaće najbolju moguću negu“, naveo je Petković.

Petković je većeras razgovarao sa ocem pretučenog dečaka, koji je slučaj prijavio kosovskoj policiji i ponudio svu pomoć i podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

„O ovom nedopustivom incidentu obavestiću sve međunarodne činioce, od kojih ću zahtevati da se bezbednosna situacija u Gojbulji, kao etnički mešovitoj sredini, shvati na najozbiljniji mogući način i da se podigne na još viši nivo“, ističe Petković.

Petković pita šta još treba da se desi da međunarodna zajednica najozbiljnije shvati kakvom su riziku, torturi, maltretiranju i šikaniranju svakodnevno izloženi Srbi na prostoru Kosova i Metohije? Da li još neko dete treba da bude meta obesti Albanaca, da bi međunarodne misije reagovale, ili će nastaviti da se prave da se ništa ne dešava, što je manir Prištine za koju srpske žrtve ne postoje, navedeno je u saopštenju.

„Do napada dolazi u danu kada na Kosovu i Metohiji boravi i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, koji je očuvanje bezbednosti i mira zacrtao kao glavni prioritet misije KFOR i mi očekujemo da ta misija svoju dužnost i ispuni“, zaključuje se u saopštenju direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju.

%d bloggers like this: