fbpx

Održana Parada ponosa u Prištini

Илустрација фото: pixabay/SatyaPrem

U Prištini je danas održana peta po redu Parada ponosa pod sloganom “Zajedno i ponosni”. Skup je prošao bez incidenata, a Paradi je prisustvovao i američki ambasador u Prištini Filip Kosnet.

Nekoliko stotina ljudi okupilo se danas na trgu Skender Beg u Prištini i krenuli u šetnju do trga Zahir Pajaziti, sa ciljem, da se na ovaj način podigne svest građana o neophodnosti jednakog ophođenja prema pripadnicima LGBT zajednice. Jedan od učesnika današnje Parade ponosa u Prištini, bio je i Marko Mihailović iz Belgrejd Prajd.

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet objavio je na svom Tviter nalogu fotografije sa današnje Parade ponosa i poručio da se “članovi LGBT zajednice i dalje suočavaju sa diskriminacijom i marginalizacijom i dodao da bez obzira ko su ili šta žele da budu, zaslužuju jednako poštovanje”, napisao Kosnet.

Mbahet parada e krenarisë, kërkohet solidaritet, barazi, drejtësi e ndryshim shoqëror from Ekonomia Online on Vimeo.

Paradu ponosa u Prištini obezbeđivali su pripadnici kosovske policije, a organizatori su Centar za razvoj društvenih grupa, Centar za slobodu i ravnopravnost i Inicijativa mladih za ljudska prava na Kosovu.

Ana Marković
%d bloggers like this: