fbpx

Srđan Popović neimenovanom predstavniku KFOR-a: Obaveza KFOR-a je da obezbedi sigurnost za sve

фото: РТВ Грачаница

Obaveza KFOR-a je da obezbedi sigunost i da očekuje da će se povećati njihovo patroliranje na celoj teritoriji opštine Gračanice, rekao je danas predsednik opštine Gračanica Srđan Popović predstavniku KFOR-a, piše portal Naša Gračanica, ne navodeći ime predstavnika KFOR-a.

Predsednik opštine Gračanica je istakao i da vinovnici poslednjih incidenata moraju biti pronađeni i adekvatno kažnjeni.

„Nakon poslednjih incidenata u Gračanici, uklanjanje zastave sa manastirske kapije i ispisivanje grafita na bilbordu, predsednik opštine Grčanica Srđan Popović razgovarao je sa predstavnikom KFOR-a iz tima za vezu i nadgledanje i tom prilikom zamolio ga da komandantu KFOR-a, general-majoru Franku Federičiju, prenese zabrinutost srpske zajednice za svoju bezbednost. Predsednik Popović je od KFOR-a zatražio zaštitu jer je, kako je istakao, očigledno došlo do povećanja tenzije, te da je u tom smislu potrebno preventivno delovati kako do ovakvih incidenata više ne bi dolazilo. Popović je zatražio da se još do kraja dana poveća prisustvo pripadnika KFOR-a u cilju poboljšanja bezbednosne situacije“, piše portal Naša Gračanica.

A.Ć.
Izvor: Naša Gračanica
%d bloggers like this: