fbpx

Srpska lista osudila napad na srpskog dečaka Nikolu Perića

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Гојбуља

Srpska lista najoštrije osuđuje napad na srpskog dečaka Nikolu Perića u Gojbulji nadomak Vučitrna i zahteva od odgovornih da napokon bar u jednom slučaju pronađu i kazne odgovorne za napad na Srbe, navedeno je u saopštenju Srpske liste.

U saopštenju se dodaje da se nastavlja plansko maltretiranje, prebijanje i ugnjetavanje Srba na Kosovu i Metohiji u prisustvu KFOR, UNMIK, EULEKSA i sijaset drugih organizacija i institucija koje su još jednom pokazale nesposobnost da Srbima obezbede mir i sigurnost na tlu Evrope u 21. veku.

“Večeras je žrtva 13-ogodišnji dečak Nikola Perić, kome su albanski mladići uz batine, pocepali odeću i otkinuli krstić koji je nosio oko vrata a da se niko od međunarodnih predstavnika nije oko toga preterano uzbudio”, ističe se u saopštenju.

Srpska lista navodi da u selu Gojbulja, kraj Vučitrna još jedna porodica večeras čeka lekarske izveštaje zbog prebijanja nedužnog deteta, dok međunarodni predstavnici ignorišu patnje srpskog naroda.

“Svakoga dana po neko od naših sunarodnika strada zbog svog imena, prezimena i vere, da li je to mir i budućnost koju nam nude kosovske institucije i međunarodna zajednica koja zdušno govori o vladavini prava i evropskim vrednostima”, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Ana Marković
%d bloggers like this: