fbpx

Neprofesionalizam kolega iz Đakovice

ФОТО: syri-vision.tv/printscreen

Prilikom snimanja priloga o jedinoj Srpkinji povratnici u Đakovicu, ekipe TV Prva, Euronews Srbija i portala GračanicaOnline.info, na neprofesionalan i nekolegijalan način su snimljene od strane lokalne televizije iz Đakovice. Osim što su nas snimali bez našeg znanja, u tekstu svog priloga su nas okarakterisali kao političke predstavnike, čime su iscrtali mete na čelima i novinara i snimatelja koji su samo radili svoj posao. Zahtevamo od udruženja novinara, ali i ostalih nadležnih organa da hitno reaguju.

Sa koleginicama i kolegom iz lokalne televizije smo razgovarali, predstavali se, misleći da razgovaramo zaista sa kolegama, ali smo se očigledno prevarili, jer smo doživeli da sebe vidimo u njihovom tv prilogu, koji su postavili i na društvene mreže, a u kome smo predstavljeni jezikom mržnje. Posle ovog priloga, mislimo da nam je bezbednost ugrožena.

Pozivamo sve novinare da rade svoj posao profesionalno, da ne koriste jezik mržnje i da ne ugrožavaju nikoga, posebno ne svoje kolege sa kojima su na istom zadatku, da javnosti prenesu istinu i ništa drugo.

Prilog lokalne televizije iz Đakovice možete videti na linku.

 

Anđelka Ćup
%d bloggers like this: