Nikola Perić iz Gojbulje: Napali su me Albanci dok sam se igrao na igralištu

Никола Перић из Гојбуље, фото: ГрачаницаОнлајн

Nakon što je juče napadnut od strane grupe Albanaca u Gojbulji kod Vučitrna, trinaestogodišnji Nikola Perić se oseća dobro, ali je i dalje vidno uznemiren. On je juče napadnut i pretučen, kada se sa braćom i drugovima vraćao kući sa dečijeg igrališta. Nikola kaže da su napadači bili Albanci.

Nikola Perić iz Gojbulje nalazi se još uvek u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, gde mu se saniraju povrede zadobijene od prebijanja. Kaže da se oseća dobro.

„Kada sam igrao fudbal sa drugom decom i mojom braćom, odjednom nas je napala grupa Albanaca. Kada sam počeo da bežim, oni su me sustigli i oborili na pod. Šutirali su me, iskidali su mi lančić sa vrata na kome je bio krstić i gazili ga na podu. Malo sam se uplašio“, ispričao nam je Nikola Perić.

Otac napadnutog dečaka, Radomir Perić, kaže da su napadači bili i strariji i jači od njegovog trinaestogodišnjeg sina.

„On je kao svakog dana do sada, otišao sa braćom na igralište da igra fudbal. Kako mi je rekao, kada je krenuo kući, napala ga je grupa Albanaca, jurila ga i sustigla. Bili su i stariji i jači od njega i pretukli su ga. Kao roditelj zabrinut sam za bezbednost svog deteta“, uznemiren je Perić.

Predstavnik sela Goljbulja Bratislav Kostić rekao je da je zbog zadobijenih povreda Nikola prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici i da je imao hematom na glavi.

„Roditelji su bili uznemireni, uplašili su se podliva krvi koji je bio veliki, imao je čvorugu na glavi i insistirali da dete prevezu u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici. Tamo je zbrinut i nakon saniranja povreda otoci su se povukli, ali zbog povrede glave ostaće još neko vreme u bolnici na posmatranju“, kaže Kostić.

Napad na dečaka Nikolu Perića je još jedan u nizu napada na Srbe u poslednjih nekoliko dana. Slučaj je prijavljen policiji, ali kako saznajemo, napadači još uvek nisu uhvaćeni.

Ana Marković