fbpx

Aleksi Simiću iz Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ nagrada za najbolju glumu

фото: Дом културе “Грачаница”

Odlukom žirija publike, mladom glumcu Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“, Aleksi Simiću, juče je na 62. Festivalu amaterskih pozorišta Srbije uručeno priznanje za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi „Igra“, saopšteno je iz Doma kulture u Gračanici.

Mladi glumci su na sceni Kulturnog centra u Kuli izveli predstavu „Igra“, a prema mišljenju publike, domaćina i drugih učesnika, ostavili su snažan utisak.

Domaćin festivala, direktor Kulturnog centra Kula Kamenko Bertić ocenio je da su mladi glumci sa Kosova i Metohije ostavili snažan utisak i da je svaki od mladih glumaca uložio veliki trud u ovoj predstavi i posebno izdvojio mladog glumca Aleksu Simića koji je u predstavi igrao mačora Šicka.

Nastupom dece glumaca iz Gračanice bio je zadovoljan i reditelj predstave Boško Boškov:

„Jako sam zadovoljan kako su se deca snašla u potpuno novim uslovima na mnogo manjem prostoru, sa mnogo manje mogućnosti koje nudi scena u Kuli, oni su se fantastično snašli svi do jednog a to je i publika prepoznala i nagradila je naše mlade glumce aplauzom“.

foto: Dom kulture “Gračanica”

Nakon odigrane predstave, mladi glumci iz Gračanice i predstavnici Doma kulture obišli su Likovnu galeriju Kulturnog centra Kula, Narodnu biblioteku Kula i tom prilikom se upoznali sa njihovim radom i knjižnim fondom i videli izložbu pod nazivom „U susret muzeju“. Direktorica Dragana Durković uručila im je na poklon knjige, a deca su postala i počasni doživotni članovi biblioteke. Takođe, obišli su i Hram Svetog Apostola Marka u Kuli, gde ih je ugostio i darivao otac Borislav Tošić.

Ovogodišnji Festival amaterskih pozorišta Srbije, 62. po redu, okupio je amaterska pozorišta iz Kule, Leskovca, Bečeja, Beograda, Trstenika, Smederevske Palanke, Prijepolja i Gračanice. Organizatori Festivala su Savez amatera Srbije, Kulturno prosvetna zajednica opštine Kula i Kulturni centar Kula, u čijim prostorijama se Festival realizuje, a domaćin Festivala je opština Kula.

Odlazak predstave „Igra“ na 62. Festival amaterskih pozorišta Srbije pomogli su Ministarstvo kulture i informisanja vlade Republike Srbije i Opština Gračanica, zaključuje se u saopštenju Doma kulture.

A.Ć.
%d bloggers like this: