fbpx

Demokratski institut Kosova: Kurti da izvesti javnost o temama koje će se voditi u dijalogu sa Beogradom

Аљбин Курти, Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Demokratski institut Kosova zatražio je od kosovskog premijera Aljbina Kurtija transparentnost u procesu dijaloga sa Beogradom, preneli su mediji na albanskom. Kada je stranka Pokret Samopredeljenje bila u opoziciji, nekprekidno je insistirala na tome da javnost bude izveštena o pregovorima sa Beogradom, te očekujemo da budete transparentni i odgovorni prema građanima i izvestite ih o temama koje će se voditi na sastancima u Briselu, piše u javnom pismu koje je Demokratski institut poslao kosovskom premijeru.

„Sada kada vodite Vladu, očekujemo da se pridržavate ovih principa“, navodi se u pismu.

Zbog činjenjice da, kako se ističe, Kurti nije izvestio Skupštinu o sastanku sa spskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji je održan u Briselu 15. juna, Demokratski institut je izrazio zabrinutost zbog sutrašnjeg sastanka između Besnika Besljimija i Petra Petkovića.

“Javnost u Prištini nije obaveštena o čemu će se sutra razgovarati u Briselu, kao i koji će stav izneti Vlada Kosova. Takođe, zabrinuti smo i za sledeći sastanak koji se održava na visokom nivou između Aljbina Kurtija i Aleksandra Vučića, najavljen za 25. jul”, zaključuje se u pismu

Ana Marković
%d bloggers like this: