fbpx

Srpska solidarnost šalje decu sa KiM na letovanje u Crnu Goru

фото: Српска солидарност

Humanitarna organizacija “Srpska solidarnost”, putem humanitarne akcije organizuje letovanje deci sa Kosova i Metohije. Upravo se vratila prva grupa od 100 dece, koja je u pratnji nastavnika i pedijatara boravila u Crnoj Gori, navedeno je na Fejsbuk stranici ove organizacije.

“U ovom projektu pod nazivom „Kosovo je srce našeg srca” učestvuju: Pravoslavno bratstvo Stupovi, Vitezovi „Sv.Jovana Vladimira“ iz Bara, Sutomora i Ulcinja koji su potpuno besplatano obezbedili smeštaj i prateće manifestacije i događaje, kao i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, koja je obezbedila prevoz, putne isprave, pedijatre i logistiku”, ističe se u objavi.

Iz ove organizacije se zahvaljuju svim donatorima, prijateljima organizacije, koji su obezbedili novac za ishranu dece tokom letovanja, slatkišima, sokovima, sladoledom, vodom. U toku je priprema za još 100 dece koja bi trebala da u septembru otputuje na crnogorsko primorje.


Srpska solidarnost šalje porodicu Perić iz Gojbulje na crnogorsko primorje

Nakon što je nedavno pretučen od strane grupe Albanaca u Gojbulji kod Vučitrna, Nikolu Perića su posetili članovi humanitarne organizacije “Srpska solidarnost”.

“Uručili smo mu prigodne poklone: dres i šorts njegovog omiljenog kluba Partizana, poklon dres sa potpisom našeg reprezentativca Danila Anđušića, srebrni lačić i krstić koji mu je poklonila zlatara Ljubičić iz Borče, ranac kao i školski pribor za novu školsku godinu”, naveli su iz ove organizacije.
Kako su najavili, Nikola Perić će u septmberu sa roditeljima besplatno letovati u Crnoj Gori.

Ana Marković
%d bloggers like this: