fbpx

Đorđe Milićević: Poslanici „Ujedinjene doline – SDA Sandžak“ prekršili Ustav Srbije

Скупштина Србије, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Šest poslanika Srpske narodne skupštine „Ujedinjena dolina – SDA Sandžak“ juče je tokom sastanka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kuritijem izrazilo stav “da priznaje nezavisnost Kosova i podržava Kurtijevu vladu”, saopšteno je iz kabineta premijera Kosova. Predsedavajući Poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije, Đorđe Milićević, izjavio je da su poslanici „ozbiljno prekršili Ustav Srbije javnim priznavanjem nezavisnosti Kosova i otvoreno stali na stranu onih koji prete suverenitetu države Srbije“.

Sulejman Ugljanin, predsedavajući Stranke demokratske akcije Sandžaka, Šaip Kamberi, šef poslaničke grupe „Ujedinjena dolina – SDA Sandžak“, poslanici Enis Imamović, Nadija Bećiri, Mirsad Hodžić, Arđend Bajrami, Seljma Kučević, izrazili su juče podršku premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju.

„Oni koji su učestvovali na izborima i osvojili poslanička mesta sa samo 0,5 odsto glasova, daju sebi za pravo da javno priznaju otcepljenje dela naše zemlje klanjajući se Albinu Kurtiju“, izjavio je Đorđe Milićević.

On je takođe naveo da Sulejman Ugljanin “i grupa istomišljenika biraju kada će im Srbija biti majka i maćeha u skladu sa njihovim interesima“, te da je to „otvoreno uništavanje državnog poretka“.

Takođe, poslanici Srpske narodne skupštine „Ujedinjena dolina – SDA Sandžak“ juče su u Prištini izrazili podršku o rezoluciji o Srebrenici.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: