Petković poručio Dragici Gašić da istraje

фото: Kанцеларија за Kосово и Метохију

Tokom drugog dana posete Kosovu i Metohiji, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se u Vidanju kod Kline sa srpskom povratnicom iz Đakovice Dragicom Gašić. Petković je Dragici poručio da istraje i da će država Srbija učiniti sve kako bi je zaštitila.

Od izvora bliskog našoj redakciji saznajemo da je Petković tokom razgovora sa Dragicom Gašić rekao da će o problemu sa kojim se susreće Dragica govoriti i u Briselu tokom nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Petković je danas uručio i finansijsku pomoć Dragici Gašić kako bi završila opremanje stana.

„To da se Dragici Gašić zabranjuje da živi u Đakovici, da kupuje u lokalnom marketu, da joj kamenuju stan, da joj prete, je nešto što je apsolutno nedopustivo. Ako neko misli da može na taj način može da se obavi povratak našeg naroda na KiM, grdno se vara. Jer upravo poruke koje se šalju baš kao u slučaju Dragice Gašić jesu poruke zastrašivanja interno raseljenim da se ne bi vratili na svoja vekovna ognjišta“, kazao Petković.

Dragica Gašić se vratila u Đakovicu 9. juna ove godine i prvi je srpski povratnik u tom gradu. Od kako se vratila svakodnevno trpi torturu sugrađana koji žele da je oteraju iz Đakovice.

 

Ana Marković