fbpx

U Gračanici počela školica vaterpola i plivanja za decu

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Na bazenu Hacijenda u Gračanici danas je počela škola plivanja i vaterpola, koju organizuje opština Gračanica, u saradnji sa „Akademijom vodenih sportova Crvena zvezda“. Oko 100 prijavljene dece, imaće priliku da se oproba u igranju vaterpola, ali i da nauče da plivaju, poručio je poznati srpski vaterpolista Nikola Rađen, koji i vodi ovu školicu.

Nakon Ljiga, gde je ove godine održana prva školica, deca sa Centralnog Kosova će u Gračanici imati jedinstvenu priliku da uče veštine vaterpola i plivanja, ni manje, ni više, nego od Nikole Rađena, koji je Olimpijski osvajač bronzane medalje u vaterpolu. Zajedno sa „Akademijom vodenih sportova Crvena zvezda“, Rađen će decu podučavati kako da jednog dana, kako on kaže, postanu šampioni.

Nikola Rađen, foto: N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

„Mi smo zbog toga i došli ovde. Da se svakom detetu posvetimo i damo priliku da budu jednog dana mozda šampioni. Ali i da zaigraju vaterpolo ili da zaplivaju. Mislimo da svako dete zaslužuje priliku i to je naša ideja i to je ono čime želimo da se bavimo. Mislim da ćemo da ispišemo jednu lepu stranicu istorije za sve malšane i roditelje ovde u Gračanici“, poručio je Rađen.

Nikola Rađen, koji je inače i vaterpolista Crvene zvezde, rekao je da ako se nastavi interesovanje za školicu, da je vrlo moguće da se ona nastavi do kraja avgusta, dok god uslovi na otvorenom bazenu budu dozvoljavali.

„Planiramo da dolazimo svake godine ovde u Gračanicu, leti ovde na otvorenom, a zimi da mališani iz Gračanice dolaze u Beograd gde će takođe da vežbaju vaterpolo i plivanje“, kazao je Rađen.

foto: N. Milosavljević, GračanicaOnlajn

Školica će se organizovati u dve grupe, za dečake i devojčice uzrasta od 7 do 12 godina i od 13 do 17 godina. Tačnije, biće određeni i na plivače i neplivače, objašnjavaju iz „Akademije vodenih sportova Crvena zvezda“.

„Glavni cilj ove školice jeste da naučimo decu nekim osnovnim stvarima kako bi mogli da se snalaze uopšte u vodi. I kako bi smo ih naučili nekim osnovnim plivačkim vežbicama i stilovima, kako bi mogli samostalno roditelji da ih puštaju u bazen, da ne moraju da brinu. Iz ove igre njihove na bazenu vidim da imaju potencijala, ali naravno ovo je tek prvi trening, pa ćemo videti kako se snalaze za dalje. Vidim da se lepo igraju sa loptom, da znaju neke osnove, pa ćemo videti da to malo doradimo“, pojasnio je koodinator Akademije Aleksandar Milojević.

This slideshow requires JavaScript.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović rekao je da će opština nastaviti da organizuje ovakve i slične aktivnosti.

„Ovo je stvarno prelep prizor. Pored svih incidenata koji se dešavaju trenutno na Kosovu i Metohiji, opština Gračanica je priredila nešto veličanstveno za mališane. Veoma mi je drago da se ovoliko dece prijavilo na Akademiju za vaterpolo. Mislim da će ovo našoj deci mnogo značiti“, istakao je Popović.

Školica plivanja i vaterpola se završava u ponedeljak, a kako su nam saopštili organizatori, za nedelju uveče planirana je i vaterpolo utakmica.

Ana Marković
%d bloggers like this: