fbpx

Hidrodrini: Mediji da se uzdrže od naslova koji se ne podudaraju sa zvaničnim izveštajima o problemu vode u Dečanima

Nakon današnje potvrde Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova, da se u vodi vodovoda Hidrodrini iz Dečana nalaze bakterije koje su, kako je saopšteno, najverovatnije prouzrokovale trovanje oko 1500 meštana Dečana, oglasio se vodovod Hidrodrini saopštenjem u kome piše, da je prekid pijaće vode za Dečane bila neprimerena odluka. Za njih je ova odluka, kako kažu, u suprotnosti sa postupcima koji se primenjuju u takvim slučajevima i situacijama, saopštio je Hidrodrini na Fejsbuku.

“Postupak u takvim situacijama utiče na ukupnu higijenu stanovništva i može da okrene meštane ka snabdevanju vode iz bunara, koji mogu biti potencijalno kontaminirani”, poručuju iz Hidrodrini.

Dalje naglašavaju da je “potrebno hitno preduzeti mere u tretmanu sistema vodosnabdevanja, koje će povećati i poboljšati fizičku sigurnost vode i sistema vodosnabdevanja”.

Hidrodrini apeluje na medije i javnost da se “uzdrže od naslova i poruka koje se ne podudaraju sa zvaničnim izveštajima, a koji se tiču osetljive situacije kakva je u Dečanima”.

Ana Marković
%d bloggers like this: