Kancelarija za KiM: U Binaču kod Vitine ispisan grafit UČK

фото: Kанцеларија за Kосово и Метохију

Ispred škole u selu Binač kod Kosovske Vitine ispasan je grafit UČK, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kako je Kancelarija saopštila, ispisivanje grafita koji veliča terororističku organizaciju koja je toliko nesreće nanela srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, uznemirila je Srbe u ovom selu.

“U jeku negativne kampanje protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, brojnih napada na srpsku imovinu, danas svedočimo novom incidentu. Ovom incidentu posebno daje na težini to što se u blizini mesta gde je ispisan grafit nalazi i srpska crkva, trn u oku svim ekstremistima na Kosovu i Metohiji”, navedeno je u saopštenju.

Iz Kancelarije dodaju da serija intenzivnih napada i incidenata dolazi kao posledica eksplozivnih izjava i optužbi na račun Srba od strane političara iz Prištine.

“Govor mržnje koji generiše nasilje na delu. Pred zakazan dijalog u Briselu, Albanci slikovito pokazuju da nisu zainteresovani za uspostavljanje normalizacije odnosa sa Srbima, za versku i nacionalnu toleranciju, već se gotovo svakodnevno različitim sredstvima služe da pokažu da ne žele da dele prostor sa srpskim narodom”, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ana Marković