fbpx

Mladi iz Gračanice uručili pomoć braći Radosavljević iz Leposavića

Фото: Лепосавић портал

Omladinski savet opštine Gračanica pokrenuo je inicijativu za prikupljanje novca braći Radosavljević iz Leposavića, koji su ostali da žive sami bez roditelja, naveo je Leposavić portal na društvenoj mreži Fejsbuk. Kako je navedeno, mladi iz Gračanici su putem društvenih mreža saznali za sudbinu braće Radosavljević i angažovali se da organizuju humanitarnu akciju, kako bi pomogli ovim mladićima.

„Danas smo uručili pomoć u iznosu od 50.000 dinara i higijenska sredstava“, rekao je Dušan Borisavljević, iz Omladinskog saveta.

Borisavljević dodaje da ovo nije prva humanitarna akcija mladih iz Gračanice, ali da ih je danas posebno dirnuo prizor ove braće, koji su, kako je rekao, odlučni da ostanu tu gde jesu i zajedno.

“Nama je bila čast što smo mogli bar malo da pomognemo ovim mladim borcima. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svima koji su učestvovali i pozvao bih sve koji su u mogućnosti da pomognu ovim mladim ljudima u skladu da svojim mogućnostima“, istakao je Borisavljević.

Lazar i B. Radosavljević žive u selu Ulije kod Leposavića i ostali su bez oba roditelja. Lazar koji uskoro puni 18 godina, vodi računa o svom maloletnom bratu B.R. (15) sa posebnim potrebama. O razdvajanju sa bratom, Lazar kaže i ne razmišlja i želi i dalje da se stara o njemu. Lazaru je svaka pomoć dobro došla, kako bi svom bratu i sebi obezbedio osnovne uslove za život i adekvatno lečenje.

Pomozite Lazaru, uključite se i vi u ovu humanitarnu akciju.

Ana Marković
%d bloggers like this: