fbpx

Tužilaštvo povodom navodnog trovanja u Dečanima: Identifikovane osobe na fotografijama

Osnovno tužilaštvo u Peći saopštilo je da sprovodi istragu o mogućoj vezi dvojice Srba sa navodnim trovanjem vode u Dečanima, prenose mediji na albanskom.

„Nakon što je Tužilaštvo dobilo informaciju da su pre nekoliko dana viđene dve osobe srpske nacionalnosti kako se kreću prema manastiru Visoki Dečani, izvršena je identifikacija lica. Akciju identifikacije je sprovela Kosovska obaveštajna agencija (KIA), u saradnji sa Tužilaštvom i Regionalnom policijskom upravom u Peći. Izvršićemo proveru da li ta dva lica koja se vide na fotografijama imaju eventualno neku vezu sa celom situacijom u Dečanima“, navedeno je u saopštenju Osnovnog tužilaštva u Peći.

Inače, kako prištinski mediji pišu, danas je jedan službenik zadužen za sigurnosne kamere u Dečanima uhapšen, nakon što je potvrđeno da kamere već dva meseca nisu u funkciji na ovom području. Hapšenje je usledilo nakon što je preko 1.500 ljudi u Dečanima zatražilo medicinsku pomoć zbog, kako su sami meštani izjavili, trovanja pijaćom vodom.

Prema poslednjim testovima Instituta za javno zdravlje Kosova, voda iz dečanskog gradskog vodovoda „Hidrodrini“ je zagađena bakterijama, za koje se sumnja da su izazvale trovanje stanovnika ove opštine.

Ana Marković
%d bloggers like this: