fbpx

Petković: U Briselu ćemo insistirati na formiriranju ZSO

Петар Петковић, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

„Bez formiranja ZSO, bez kolektivnih prava koje treba da dobiju Srbi na KiM ne možemo da govorimo o bilo kakvoj normalizaciji odnosa“, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Na parastosu ubijenim i otetim Srbima u Orahovcu na KiM pre 23 godine, na Orovačkom groblju, Petković je takođe izjavio da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Briselu pre svega insistirati na Zajednici srpskih opština, ali i na drugim važnim pitanjima, uključujući i pitanje nestalih.

Podsetio je da je Beograd odgovorio na zahteve Prištine i da je pretražena 21 lokacija za koje se sumnja da su potencijalne grobnice nestalih, te da nije istražena nijedna od devet lokacija koje je Beograd tražio da se pretraži.

‘Ne sporimo da je zločina bilo i na jednoj i na drugoj strani, ali to što se ističu samo jedne žrtve i da se prave razlike, da imamo žrtve prvog i drugog reda jasno govori o pravoj nameri onih koji bi da sakriju sve zločine koji su se desili nad Srbima na KiM“, istakao je Petković.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: