fbpx

Popović i predstavnici Vodovoda razgovarali sa meštanima Sušice i Badovca o problemu vodosnadbevanja

фото: Наша Грачаница

Meštani Sušice i Badovca razgovarali su danas sa predsednikom opštine Gračanica Srđanom Popovićem o poblemu vodosnadbevanja u ta dva sela. Sastanku sa meštanima je prisustvovao i direktor opštinskog odeljenja javnih službi Vladica Trajković i menadžer kompanije Vodovod u Gračanici Agim Prenići, objavljeno je na sajtu opštine Gračanica.

Popović je objasnio meštanima da opština nije nadležna za sistem vodosnabdevanja, ali da i prethodnih godina kao i sada, sa institucionalnog nivoa, čini sve da se ovaj problem meštana umanji.

Predstavnik Vodovoda Agim Prenići rekao je meštanima da “visoke temeprature tokom leta, kao i nekontrolisana potrošnja, dovode do problema u vodosnabdevanju i da su najugroženija domaćinstva na visokim tačkama, do kojih zbog velike potrošnje pritisak vode dolazi slabo ili uopšte ne dolazi”.

Prenići je apelovao na meštane da vodu koriste za lične potrebe, ali ne i za punjenje bazena i zalivanje bašti, jer je to ključni problem zbog čega se uvode restrikcije, a neka domaćinstva danima nemaju vodu. Zbog toga je, kako kaže Pernići, poslednjih dana vodosnadbevanje redovno svuda zbog kišnog perioda i smanjenja potrošnje vode.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović pozvao je prisutne da tokom nedelje održe sastanak u Novom Badovcu, na kojem će osim predstavnika Vodovoda biti prisutni i predstavnici opštine Gračanica, te da na tom sastanku budu usaglašeni dalji koraci, kao i plan restrikcija.

Izvor Naša Gračanica
%d bloggers like this: