Uručenjem diploma zatvoren kamp plivanja i vaterpola u Gračanici

фото: Општина Грачаница

U prisustvu predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića i trenera „Akademije vodenih sportova Crvena zvezda“, među kojima je bio i proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen, zatvoren je kamp plivanja i vaterpola.

Kapm je trajao pet dana, a u njemu je učestvovalo stotinak mališana koji su uz pomoć trenera učili tehnike plivanja i vaterpola

Svečanim uručenjem diploma polaznicima škole plivanja i zahvalnica trenerima „Akademije vodenih sportova Crvena zvezda, kamp su zajedno zatvorili predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i vaterpoista Nikola Rađen sa svojim saradnicima, istakavši da ovo nije kraj već početak jednog lepog druženja.

„Drago mi je što sam bio ovde pet dana, proveo vreme sa vama, družio se sa vama, razgovarao, trudio se da vam prenesem što više znanja i da vas naučim što više stvari za ovih pet dana. Ovo nije kraj ovo je tek početak jednog lepog druženja drugari i mogu samo da kažem da sam ponosan na vas, na sve polaznike škole koji su ovih pet dana naporno trenirali, odricali se da bi naučili da plivaju, savladali strah od vode i prihvatili vodu na pravi mogući način, tako da bravo za vas hvala vam, a mi se u narednim godinama sigurno gledamo i družimo ovde u Gračanici i u Beogradu“, kazao je Rađen.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahvalio se Nikoli Rađenu na uloženom trudu i želji da nauči decu iz Gračanice tehnikama plivanja i vaterpola.

„Mogu samo da kažem da je osećaj stvarno predivan i veoma mi je drago da smo uspeli da veoma uspešno realizujemo jednu ovakvu ideju, jednu ideju koja je novina za našu opštinu Gračanica. Ono što raduje jeste da smo ostvarili jednu izvanrednu komunikaciju sa Nikolom Rađenom i sa njegovim timom. Svih ovih dana smo razgovarali o tome kako možemo da nadogradimo sve ovo i da jednostavno ovo traje u našoj opštini, već imamo planove za narednu godinu. Najvažnije je da je deci bilo veoma lepo, da su se lepo družila, neki su naučili i da plivaju, a neki su se više usavršili u plivanju. Nikoli Rađenu i njegovom timu hođu da kažem da je Gračanica vaša kuća i da nam uvek dolazite u zdravlju da nas posećujete, ja se nadam da neće biti povod samo ova akademija nego ćemo imati još drugih obeležavanja i stavri na kojima ćemo raditi“, poručio je Popović.

Loše vreme koje je trajalo tokom vikenda nije pokvarilo deci volju i želju da budu prisutni na svim treninzima koji su održani tokom kampa plivanja i vaterpola.

„Bila sam ovde svih pet dana, naučila sam da plivam, sada se ne plašim da odem u dublji deo bazena“, rekla nam je Emilija iz Gračanice.

„Bilo mi je zabavno, upozno sam Nikolu to je čast za mene, naučio sam nešto što do sada nisam znao o plivanju i vaterpolu“, kazao je Nikola.

Proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen poklonio je potpisanu vaterpolo loptu predsedniku opštine Gračanica Srđanu Popoviću.

Izvor: Naša Gračanica