fbpx

Filipovićeva: Presuda u slučaju Rista Jovanovića nije potkrepljena dokazima, uložićemo žalbu

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Advokatica Jovana Filipović, izjavila je da nije zadovoljna presudom Ristu Jovanoviću od šest meseci zatvora, uz mogućnost plaćanja kaucije u iznosu od 6.700 evra, jer kako je navela, nije postojao nijedan materijalni dokaz za donošenje takve odluke. Odbrana će uložiti žalbu.

Sudija Vljora Pacoli je poverenje poklonila svedocima, istakla je Filipovićeva.

“Sudija je u kratkom obrazloženju presude navela da je poklonila veru svedocima, koji naravno, kako sam već navela, nisu znali da ponove nijednu reč koju je Jovanović Risto navodno izgovorio na proslavi Vidovdana na Gazimestanu. Ipak, i pred toga sudija im je poklonila veru, čekamo da vidimo obrazloženje presude detaljno”, rekla je Filipovićeva.

Filipovićeva je navela da će danas biti isplaćen novac kako bi Risto Jovanović što pre otišao kući, međutim, odbrana će uložiti žalbu, jer kako je navela, za ovakvu presudu nije bilo materijalnih dokaza.

“Sve reči koje je tužilac naveo u optužnici su izvučene iz konteksta, u cilju naravno donošenja ovakve presude koja ni u kom slučaju nije potkrepljena dokazima. Tako da, kao što sam već navela, žalba će biti uložena u zakonskom roku, a danas će novčana kazna biti plaćena, kako bi Jovanović Risto stigao što pre kući kod svojih roditelja”, dodala je Filipovićeva.

Advokatica je istakla da je novčana kazna od 6.700 evra previsoka, “ukoliko se uzmu u obzir da se dan proveden u kosovskom zatvoru izračunava sa 20 evra”, te da bi ona morala biti duplo manja od navedenog iznosa.

“Nadamo se da će Apelacioni sud nakon razmatranja spisa predmeta da ukine ovakvu odluku suda”, istakla je Filipovićeva.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: