Petković i Rakić obišli Nikolu Perića iz Gojbulje kod Vučitrna

фото: ГрачаницаОнлајн

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji boravi u dvodnevnoj poseti Kosovu, obišao je danas sa ministrom za zajednice i povratak Goranom Rakićem, Nikolu Perića iz Gojbulje kod Vučitrna, koga su Albanci nedavno pretukli dok je igrao fudbal. Trinaestogodišnji Nikola je rekao da se i dalje boji, ali da mu je lakše kada zna da neko misli na njega.

Nikola Perić je od Petra Petkovića dobio fudbalsku loptu na poklon, ali je iskoristio priliku da kaže da se i dalje plaši.

„Plašim se, ne smem više ni da igram fudbal na ulici, ali kada su uz mene roditelji i brat onda mi je lakše“, rekao je Nikola Perić.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je kazao da je na sastanku u Briselu pokazao Nikoline slike kada je pretučen, ali je i pitao šta znače 85 incidenata koji su počinjeni nad Srbima od početka godine na Kosovu.

„Ko hoće da upozna junaka od 13 godina neka dođe u Gojbulju, kao što smo mi danas došli i upozna pravog malog heroja Nikolu Perića, koji je pretučen od strane ekstremista samo zato što je Srbin i što nosi srpsko ime i prezime i zato što je nosio krstić, koji mu je skinut sa grudi i pregažen“, naglasio je Petković.

Zbog napada na trinaestogodišnjeg Nikolu, njegovi roditelji Milica i Radovan Perić, strahuju za bezbednost svoje dece.

„Naravno da nam nije svejedno. Brinemo najviše za bezbednost dece, ali svakako planiramo da ostanemo ovde“, istakla je Milica Perić.

Podsetimo, trinaestogodišnjeg Nikolu Perića napala je grupa Albanaca u Gojbulji kod Vučitrna dok se sa braćom i drugovima vraćao kući sa dečijeg igrališta. Odgovorni za njegov napad još uvek nisu uhvaćeni.

Ana Marković