fbpx

Deca iz Gračanice u poseti Starom dvoru

фото: Facebook

Juče je u Dvorskom kompleksu dinastije Karađorđević, na inicijativu direktorice Turističke organizacije Gračanice, Sandre Đokić, organizovan prijem istaknutih đaka iz osnovnih škola opštine Gračanica koja su postigla značajne rezultate u toku svog obrazovanja, saopšteno je iz Turističke organizacije Gračanica.

Pored posete Dvorskom kompleksu, đaci su u pratnji nastavnika u okviru dvodnevne edukativne posete kulturnih i istorijskih znamenitosti grada Beograda posetili i druge znamenitosti grada među kojima su: Manastir Rakovica, Hram Svetog Save, Kalemegdan, Zoološki vrt i Muzej vazduhoplovstva, a sve to zahvaljujući dobročinstvu organizacije “Svi za Kosmet”, a u saradnji sa Turističkom organizacijom Gračanice.

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević je povodom posete dao saopštenje koje prenosimo u celosti: „Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas ugostili đake sa Kosova i Metohije na Dvorskom kompleksu. Verujem da su tokom ove posete naučili mnogo o svojoj istoriji i nasleđu. Uvek osećam neizmernu radost i ponos kada moja Fondacija za kulturu i obrazovanje, koja već dve decenije nagrađuje najbolje učenike, podržava decu i mlade u njihovom napretku na putu saznanja. Nadam se da ćemo, u saradnji sa Turističkom organizacijom Gračanice, biti u prilici da ih uskoro ponovo ugostimo.“

Domaćin Prestolonaslednik Aleksandar je za svakog đaka spremio poklon kao nagradu za odličan uspeh a deca, uz svoje pratioce nastavnike, uzvratila su predivnim poklonima za princa i princezu. Ispred Udruženja Kraljevine Srbije dočekao ih je predsednik Izvršnog odbora ovog udruženja, Predrag Medenica.

Ispunjenih srca i s lepim uspomenama, đaci se vraćaju kućama uz zahvalnost na nesebičnom davanju, divnom druženju i odličnoj organizaciji. “U ime Turističke organizacije Gračanice, upućujem zahvalnost našim domaćinima na Dvoru, organizaciji “Svi za Kosmet” i Udruženju Kraljevina Srbije u nadi da ćemo uskoro biti u prilici da budemo približno dobri domaćini.” – zahvalila se direktorica NVO “Turističke organizacije Gračanice”.

%d bloggers like this: