fbpx

U Gračanici otvoren drugi po redu multietnički teniski kamp

Фото ГрачаницаОнлајн

Na sportskom kompleksu „Dragan Džajić“ u Gračanici danas je otvoren multietnički teniski letnji kamp za decu. Otvaranju kampa prisustvovali su predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, šef misije OEBS na Kosovu Majkl Devenport i teniski trener Marija Đorđević.

Ovo je druga godina zaredom kako se u Gračanici organizuje teniski letnji kamp. Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahvalio se šefu misije OEBS na Kosovu Majklu Devenportu na podršci.

„Ovo je za našu opštinu veliki dan, to sam isto rekao i kad smo organizovali prvi turnir, odnosno prvi tensiki kamp. Video sam koliko su deca bila srećna, kako su se lepo družila, i naravno uz pomoć trenera Marije uspeli su da nauče svoje prve korake u tenisu, i nadam se, želja mi je da se iz ovog turnira možda izrodi neki profesionalni teniser“, rekao je Popović.

Šef misije OEBS na Kosovu je izrazio nadu da će ovaj teniski kamp biti veći i bolji od prethodnog.

„Zahvaljujem se predsedniku Popoviću što je prepoznao potencijal koji sport ima u zbližavanju zajednica. Bilo da smo kosovski Romi, kosovski Albanci, kosovski Srbi, kosovski Hrvati, svi volimo sport i nema boljeg trenutka da se time bavimo od ovog kada se u Tokiju održavaju Olimpijske igre“, rekao je Devenport.

Teniski trener Marija Đorđević istakla je da joj je drago što je velika zainteresovanost za ovaj sport kod dece.

„Ovo nije prvi put, ali svaki put kada organizujemo kamp uvek se iskreno radujem tome. Drago mi je što ću se ponovo družiti sa decom iz različitih etničkih sredina, ovde smo da naučimo da se družimo, a prvenstveno da igramo tenis. Bez obzira na nacionalnost i versku pripadnost ovde smo prvenstveno svi jednaki, drago mi je što su se prošle godine ovde stekla velika prijateljstva, nadam se da će tako biti i ove godine“, kazala je Đorđevićeva.

Tensiki kamp je finansijski i tehnički podržala Misija OEBS-a na Kosovu, uz podršku Opštine Gračanica. Ove godine će na kampu učestvovati oko 70 dece iz različitih zajednica.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: