Popović u poseti opštini Budva

фото: Општина Грачаница

Predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića razgovarao je sa gradonačelnikom opštine Budva Markom Batom Carevićem o budućoj saradnji i zajedničkim projektima.

Popović je sa zadovoljstvom uzvratio posetu gradonačelniku Careviću i poručio da Srbi moraju da budu jedinstveni gde god u regionu da žive.

„Ovo je uzvratna poseta Opštine Gračanica, bila nam je velika čast da ugostimo Batu Carevića na naš veliki praznik na Vidovdan, time smo poslali jednu jaku poruku jedinstva našeg naroda, ma gde god živeli. Bata Carević je simbol otpora, simbol odbrane svetinja i mogu da kažem svaka čast Budvi što ima ovakvog čoveka koji je uvek uz svoj narod. Mi sa Kosova proživljavamo jedan veoma težak period, svakao je veoma bitno da nam svi naši srpski predstavnici dolaze na prostoru Kosova i Metohije, pre svega zato što to ima jednu jaku simboliku, a to je da naš narod nije zaboravljen. Nadam se da će ova naša saradnja u budućem periodu da se produbi kroz projekte. Mogu svi da budu sigurni da naš narod neće biti zaboravljen gde god živeli i da će Budva i Gračanica ovo prijateljstvo negovati i da će buduću saradnju podići na viši nivo“, istakao je Popović.

Gradonačelnik opštine Budva Marko Bato Carević poručio je da je ova posete jako bitna i velika stvar za njih i da žele saradnju sa Opštinom Gračanica kako bi realizovali određene projekte.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što su nam danas gosti naša braća sa Kosova, predesdnik opštine Gračanica Srđan Popović zajedno sa svojim timom. Mi smo se upoznali na Vidovdan. Mojim prisustvom na proslavi velikog praznika srpskog naroda, mi smo se tada dogovorili da gospodin Popović bude gost našg grada. To je zaista jedna velika stvar za nas, mi želimo da ostvarimo bratske odnose na većem nivou, ceneći sve što se dešavalo u prošlosti, puno toga je zaustavljeno jer nije išlo u pravcu kakvim smo mi želeli da ide, mi smo bratski narod i to treba svi da znaju, mi ćemo nastaviti da gradimo svoje i ekonomske i kulturne odnose na višem nivou nego što oni jesu. Ovo je prilika da naša braća sa Kosova dodatno upoznaju čitavu Boku i Crnu Goru i da jedni drugima imamo šta da kažemo i pokušamo da realizujemo određene projekte u narednom periodu“, kazao je Carević.

Gradonačelnik Budve boravio je u opštini Gračanica za Vidovdan.

Izvor: Naša Gračanica