fbpx

Kancelarija za Kim i Srpska lista osudile kandidaturu Branimira Stojanovića za gradonačelnika Gračanice

Бранимир Стојановић, фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su predstojeći lokalni izbori na Kosovu i Metohiji još jedna prilika da srpski narod u pokrajini pokaže kako se zajedničkim snagama brane i čuvaju nacionalni interesi i da udruženi, pod jednim barjakom Srpske liste, budu brana onima koji bi da uruše srpsko jedinstvo. Iz Srpske poručuju da je želja za foteljom i političkom moći jača od svesti o značaju jedinstva, važnosti srpske političke sloge i vitalno važne veze sa Srbijom.

Kako je navedeno u saopštenju Kancelarije za KiM “kandidatura političkog oportuniste Branimira Stojanovića, koji će se protiv Srpske liste kandidovati na lokalnim izborima u Gračanici, direktna podrška neprijateljima Srbije, onima koji rade protiv Srba i srpskog jedinstva na Kosovu i Metohiji”.

“I zato još jednom glasno ističemo da isključivo kanditati Srpske liste imaju podršku zvaničnog Beograda i države Srbije. Kao odgovorna politička organizacija od nacionalnog značaja, Srpska lista ponudila je na ovim izborima listu sa čak šest novih kandidata za gradonačelnike opština sa srpskom većinom, jer novom energijom i znanjem želimo da doprinesemo boljem životu našeg naroda u pokrajini, ostanku i opstanku na Kosovu i Metohiji”, navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Iz Srpske liste poručuju da su “sujeta i neobuzdana lična ambicija pobedile nekadašnjeg člana Srpske liste Branimira Stojanovića”

“Kao bivši, visoki funkcioner Srpske liste Branimir Stojanović, dobro zna kako se kadrira u Srpskoj listi. I da se sve odluke donose u konsultaciji sa Beogradom, kao što je bila i odluka da se kandiduje profesorica Ljiljana Šubarić. Ali isto tako Stojanović dobro zna da je ovo što radi protivno interesima srpskog naroda u Gračanici, i da je svojim delovanjem dao podršku našim neprijateljima”, saopšteno je iz Srpske liste.

Podsetimo, Branimir Stojanović predao je danas Centralnoj izbornoj komisiji kandidaturu za predsednika opštine Gračanica na predstojećim lokalnim izborima.

Ana Marković
%d bloggers like this: