fbpx

Srpska lista poziva Srbe da podrže Ljiljanu Šubarić za gradonačelnicu Gračanice

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Predstavnici Srpske liste održali su danas u prostorijama stranke u Gračanici konferenciju za medije, na kojoj su pozvali meštane da na predstojećim lokalnim izborima, koji će biti održani 17. oktobra, budu jedinstveni. Istakli su da je kandidatkinja za gradonačelnicu Gračanice iz redova Srpske liste Ljiljana Šubarić izabrana jednoglasno, te da Branimir Stojanović, jučerašnjim podnošenjem kandidature, kako je naglasio predsednik srpske liste Goran Rakić, želi da podeli srpski narod na Kosovu. Ljiljana Šubarić se danas nije obratila medijima, a iz Srpske liste nisu odgovarali na pitanja novinara.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović istakao je da je Srpska lista do sada radila na srpskim interesima, kako u opštini Gračanica, tako i na celom prostoru Kosova i Metohije.

„To nam je bio glavni cilj, da imamo jače i čvršće veze sa Beogradom. Tokom celog perioda Srpska lista je imala punu podršku naše države i do sada smo na jedan častan i ponosan način branili naše interese. Na nama je da to nastavimo i u budućnosti“, naveo je Popović.

Ljiljana Šubarić, Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je danas Srbe na Kosovu i Metohiji da na predstojećim lokalnim izborima budu jedinstveni.

„Neko ovde pokušava da podeli naš narod. I zato nam je potrebno jedinstvo, a najmanje što nam u ovom trenutku treba je podela i zato vas molim i pozivam da se ne delite“, kaže Rakić.

Rakić je dodao i da Branimir Stojanović svojom kandidaturom ne misli dobro srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

„Ne misli dobro nikome u Gračanici, samo svojom kandidaturom pokušava da podeli naše jedinstvo i našu slogu i sada kada se ponavlja istorija i kada se Albanci ujedinjuju, on želi da deli srpski narod“, kazao je Rakić.

Kratko se novinarima obratio i predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke, Ljubinko Karadžić.

Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn

„Od životne važnosti za nas Srbe na ovim prostorima je da budemo jedinstveni i složni uz državu Srbiju. Zato i na ovim izborima nema mesta podelama. Svi koji to rade, žele da nas podele, rade protiv naših interesa i za interese onih koji ne žele Srbe na ovim prostorima“, rekao je Karadžić.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Gračanice, Ljiljana Šubarić nije se danas obratila medijima, a predsednik Srpske liste je rekao da još uvek nije zvanično počela predizborna kampanja i da se ona zbog toga ne sme obraćati. Takođe, na današnjoj konferenciji predstavnici Srpske liste nisu odgovarali na pitanja novinara, čak je u jednom trenutku došlo i do verbalnog sukoba između Gorana Rakića i urednice RTV KIM, koja je samo želela odgovore na svoja pitanja.

Podsećamo, dojučerašnji član Srpske liste i jedan od osnivača Srpske napredne stranke u Gračanici Branimir Stojanović, podneo je juče Centralnoj izbornoj komisiji kandidaturu za gradonačelnika Gračanice na predstojećim lokalnim izborima. Kako je Stojanović juče medijama saopštio, na izbore se prijavio kao samostalni kandidat, a to je uradio zato što su obični ljudi to od njega zatražili, jer su, kako je naveo, nezadovoljni izborom kandidata Srpske liste za predsednika opštine Gračanica.


Rakić se na današnjoj konferenciji osvrnuo i na izgradnju bolnice u Gračanici, rekavši da je država Srbija obezbedila pet miliona evra za izgradnju Kliničko bolničkog centra u ovoj opštini.

„Vi odlično znate šta to znači, to znači na stotine i stotine novih radnih mesta“, dodao je predsednik Srpske liste.

Podsećamo da je izgradnju bolnice u Gračanici najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, još 2018. godine.


Ana Marković
%d bloggers like this: