fbpx

Gujon: Deca sa KiM na letovanju, uspomene za ceo život

фото: Солидарност за Косово

Francuska humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ organizovala je deveti put letovanje za srpsku decu sa Kosova i Metohije. Deca iz Kosovskog Pomoravlja, gnjilanskog i novobrdskog kraja, Gračanice i Prilužja boravila su 10 dana u Tivtu, rekao Arno Gujon iz ove humanitarne organizacije za RTS.

Gujon kaže da „Solidarnost za Kosovo“ svake godine vodi 42 deteta sa Kosova i Metohije na more.

Prema njegovim rečima, deca iz kosovskih enlava nemaju mogućnost da osete šta je sloboda i sa tom akcijom žele da im pokažu da je život lep, da se osećaju slobodno, bezbedno, steknu nova prijateljstva koja će trajati za ceo život.

Letovanje je organizovano sa Eparhijom raško-prizrenskom, a sa decom idu vaspitaači, profesori likovnog, profesori sportih aktivnosti i oragnizuju se razna takmičenja.

„Ne možemo da im promenimo život, ali ono što možemo da im damo tokom tog letovanja to su uspomene za ceo život i znam da će svako dete, koje je bilo sa nama ove godine na moru, i za 20, 30 godina sećati letovanja u Tivtu“, istakao je Gujon.

Humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ će u septembru da podeli školski pribor deci koja kreću u školu, pomaže sportskim klubovima na Kosovu i Metohiji tako što kupuje raznu opremu i zajedno sa Eparhijom raško-prizrenskom razvijaju humanitarne projekte koji omogućavaju ljudima da rade i žive od svog rada.

%d bloggers like this: