Vučić: Srbija će ponuditi dodatne nagrade da se pronađu oni koji su počinili zločin u Goraždevcu

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa Bogdanom Bukumirićem, koji je pre 18 godina preživeo napad na Pećkoj Bistrici u Goraždevcu, kada su stradali Panta Dakić i Ivan Jovović.

„Bogdan Bukumirić je čovek kojeg su Albanci, pre 18 godina, nedaleko od Goraždevca, teško ranili, istovremeno ubivši dvojicu njegovih drugara Panteliju i Ivana. Ubijeni su i ranjeni samo zato što su pripadali srpskom rodu“, napisao je Vučić na Instagramu.

Srpski predsednik je podsetio da je tada 15.godišnji dečak, Bogdan, pogođen sa osam metaka, a Albanci i Međunarodna zajednica nikada nisu pronašli one koji su taj gnusni zločin počinili.

“I ne samo to, i zvanično su obustavili istragu i svaku potragu za onima koji su ubili i ranili srpsku decu”, naveo je Vučić.

Vučić je dodao i da Bogdan već godinama pokušava da se skući i da kao predsednik Srbije veruje da ću imati snage, da mu na neki način, u tome pomogne.

“Obećao sam Bogdanu da ću razgovarati sa predstavnicima svih naših nadležnih organa da ponude dodatne nagrade za bilo kakva saznanja o jezivom zločinu sa Bistrice i da se potraga za zločincima ne prekida nikada, te da ubice znaju da dok su živi neće imati mira“, poručio je predsednik Srbije.

U Goraždevcu su 13. avgusta 2003. godine nepoznati počinioci pucali su iz automatskog oružja na grupu srpske dece dok su se kupala na reci Bistrici i ubili dvanaestogodišnjeg Panta Dakića i devetnaestogodišnjeg Ivana Jovovića, a ranjeni su Bogdan Bukumirić, Marko Bogićević, Đorđe Ugrenović i Dragana Srbljak.

Ana Marković