fbpx

Kancelarija za KiM: Petković sutra u K. Mitrovici, Gračanici, Slivovu i Novom Badovcu

Петар Петковић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Drugog dana posete Kosovu i Metohiji, u petak, 20. avgusta, u 10 sati, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković obići će Univerzitetski centar u Kosovskoj Mitrovici, a u 12 sati obići će Gračanicu, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kako je navedeno, nakon obilaska Univerzitetskog centra predviđene su izjave za medije direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Dalje se dodaje, da će u 12 sati Petković u Gračanici, u zgradi Opštine, održati sastanak sa čelnicima Srpske liste i političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. Medijima je omogućeno snimanje i fotografisanje početka sastanka.

U 13:15 sati, u selu Slivovo, grad Priština, u kome danas ima 11 srpskih kuća i 38 stanovnika, direktor Kancelarije za KiM posetiće porodicu Srboljuba Perića, kome će uručiti motokultivator sa priključcima, obezbeđen od strane Kancelarije za Kosovo i Metohiju, preko Programa za poljoprivredu i ekonomski razvoj, navodi se u saopštenju.

U 14:30 sati, u selu Novi Badovac, u opštini Gračanica, Petković će obići tročlanu, socijalno ugroženu porodicu Maksimović, za koju je Kancelarija za Kosovo i Metohiju izdvojila materijalna sredstva za završetak radova na započetoj kući. Obilazak porodica Perić i Maksimović otvoren je za medije, piše u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

A.M.
%d bloggers like this: