fbpx

Petar Petković: Samo ujedinjeni i složni možemo da opstanemo i ostanemo na KiM

фото: Kанцеларија за Kосово и Метохију

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković koji boravi u dvodnevnoj poseti pokrajini, prisustvovao je danas u Prilužju obeležavanju Preobraženja, hramovne i seoske slave, u porti crkve Preobraženja Gospodnjeg, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Nakon Svete Arhijerejske Liturgije koju je služio episkop Raško-prizrenski i Kosovsko-metohijski Teodosije, direktor Petković čestitao je meštanima Prilužja slavu.

„Neka Gospod da, da se i mi preobrazimo po meri naše sloge i jedinstva, koje i mi danas ovde svedočimo ispred ovog hrama, jer je ovde prisutna i država Srbija i Srpska lista i naša Crkva. Samo ujedinjeni i složni možemo da opstanemo i ostanemo ovde na Kosovu i Metohiji“, istakao je Petković.

On je narodu preneo i pozdrave predsednika Aleksandra Vučića.

„Naš predsednik čini sve da odbrani srpske nacionalne interese ovde na KiM, da pomognemo i da se još više borimo za opštinu Vučitrn i za naše institucije i za nova radna mesta i za mnoge druge investicije i projekte koje Kancelarija za KiM, preko Vlade Republike Srbije, ne samo pokreće, nego i finansira, ali i završava.

I u narednom periodu još više i još jače ćemo se boriti i za opštinu Vučitrn i za sve naše srpske sredine ovde na Kosovu i Metohiji. Mi smo ovde na svome, mi ovde želimo mir, želimo nova radna mesta i to ćemo i da učinimo kao Vlada Republike Srbije, zajedno sa predsednikom Vučićem. Nedavno je naš predsednik jasno rekao da se nikada više neće dogoditi niti pogrom, niti „oluja“, zato možete da budete sigurni jer je uz vas vaša država Srbija i mi ćemo učiniti sve što možemo da vam pomognemo, da ovde imate život dostojan čoveka u 21. veku“, zaključio je Petković.

Obeležavanju slave prisustvovali su i predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednici Igor Simić i Dalibor Jevtić, uz druge visoke funkcionere Srpske liste i predstavnike Srba sa Kosova i Metohije, zaključuje se u saopštenju i dodaje da će Petković danas u opštini Leposavić obići sela Ibarska Slatina, Sočanica i Lešak i porodicu samohranog oca tri maloletne kćerke Miljana Jovanovića, kojem je sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju izgrađena kuća, a posetiće i dve osnovne škole obnovljene sredstvima Kancelarije.

%d bloggers like this: