fbpx

Po 50 hiljada dinara za 461 domaćinstvo na KiM koje je pretrpelo štetu od poplava

фото: Kанцеларија за Kосово и Метохију

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију за инфраструктурне пројекте Јелена Стојковић обишла је више породица у Косовском Поморављу и са њима разговарала о помоћи државе Србије и Канцеларије за КиМ.

Стојковићева је у пратњи председнице Привременог органа општине Косовска Каменица Тањом Аксић прво обишла Ранилуг и домаћинства Драгана Ристића и Драгана Митровића која су током овогодишњих поплава претрпела штету на помоћним објектима, а сада су добили помоћ за санирање штете, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Она је навела да је Канцеларија за Косово и Метохију на основу извештаја комисија определила по 50.000 динара за 461 домаћинство на КиМ које је услед ванредне ситуације и поплава претрпело штету на помоћним објектима – шупама, радионицама, гаражама…

фото: Kанцеларија за Kосово и Метохију

“Прошле недеље почели смо са сукцесивном исплатом једнократне помоћи за помоћне економске објекте који су оштећени у овогодишњим поплавама. Реч је о 461 породици која живи на територији оштина где је била проглашена ванредна ситуација. У првој етапи помоћи, држава је помогла са по 1.000 евра породице које су претрпеле штету на објектима у којима се станује. Међутим, како има домаћинства којима су и помоћни објекти оштећени, као што су шупе, штале, подруми…, нисмо хтели њих да занемаримо и да им не помогнемо, па смо направили програм И њих смо обухватили новом једнократном помоћи од по 50.000 динара. Данас смо овде у Поморављу, у Косовској Каменици у посети породици Ристић, вишечланој, домаћинској, вредној породици којој смо уручили једнократну помоћ. Овим држава Србија и Канцеларија за КиМ јасно поручује да смо ту уз наш народ и поред редовне помоћи и подстицаја које пружамо, ту смо и када је тешко и када су ванредне ситуације, ту смо да их у сваком смислу подржимо и будемо уз њих”, истакла је Стојковић.

Милена Максимовић
%d bloggers like this: