fbpx

Po 50 hiljada dinara za 461 domaćinstvo na KiM koje je pretrpelo štetu od poplava

фото: Kанцеларија за Kосово и Метохију

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju za infrastrukturne projekte Jelena Stojković obišla je više porodica u Kosovskom Pomoravlju i sa njima razgovarala o pomoći države Srbije i Kancelarije za KiM.

Stojkovićeva je u pratnji predsednice Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica Tanjom Aksić prvo obišla Ranilug i domaćinstva Dragana Ristića i Dragana Mitrovića koja su tokom ovogodišnjih poplava pretrpela štetu na pomoćnim objektima, a sada su dobili pomoć za saniranje štete, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ona je navela da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju na osnovu izveštaja komisija opredelila po 50.000 dinara za 461 domaćinstvo na KiM koje je usled vanredne situacije i poplava pretrpelo štetu na pomoćnim objektima – šupama, radionicama, garažama…

foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

“Prošle nedelje počeli smo sa sukcesivnom isplatom jednokratne pomoći za pomoćne ekonomske objekte koji su oštećeni u ovogodišnjim poplavama. Reč je o 461 porodici koja živi na teritoriji oština gde je bila proglašena vanredna situacija. U prvoj etapi pomoći, država je pomogla sa po 1.000 evra porodice koje su pretrpele štetu na objektima u kojima se stanuje. Međutim, kako ima domaćinstva kojima su i pomoćni objekti oštećeni, kao što su šupe, štale, podrumi…, nismo hteli njih da zanemarimo i da im ne pomognemo, pa smo napravili program I njih smo obuhvatili novom jednokratnom pomoći od po 50.000 dinara. Danas smo ovde u Pomoravlju, u Kosovskoj Kamenici u poseti porodici Ristić, višečlanoj, domaćinskoj, vrednoj porodici kojoj smo uručili jednokratnu pomoć. Ovim država Srbija i Kancelarija za KiM jasno poručuje da smo tu uz naš narod i pored redovne pomoći i podsticaja koje pružamo, tu smo i kada je teško i kada su vanredne situacije, tu smo da ih u svakom smislu podržimo i budemo uz njih”, istakla je Stojković.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: