fbpx

U opštini Gračanica troje novoobolelih, u albanskim sredinama na KiM preminulo jo 26 osoba

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

U poslednja 24 sata na teritoriji opštine Gračanica registrovana su tri nova slučaja infekcije COVIDOM-19. Krizni štab apeluje na građane da poštuju anti-kovid mere koje su na snazi i smanje svaki vid društvenih aktivnosti.

Krizni štab opštine Gračanica obaveštava javnost da je epidemiološka situacija na teritoriji opštine Gračanica stabilna, ali da se svakodnevno javlja povećan broj pacijenata sa simptomima koji ukazuju na prisustvo virusa.

Za manje od mesec dana registrovano je 45 novoobolelih, što je kako navode, nagli skok u odnosu na prethodna dva meseca. Krizni štab opštine Gračanica poziva stanovništvo da odgovorno pristupa epidemiološkoj situaciji iz koje je najsigurniji izlaz vakcinacija.

Vakcinaciju građani mogu obaviti i u Dijagnostičkom centru u Gračanici nakon prethodno zakazanog termina i pregleda ordinirajućeg lekara pre vakcinacije.

Odeljenje inspekcije opštine Gračanica preduzima neprekidno sve zakonske mere na osnovu Odluke o opštim i posebnim merama za kontrolu, sprečavanje i suzbijanje pandemije COVIDA-19 i svakodnevno na terenu, a kontroliše sprovođenje mera u svim mestima na teritoriji opštine Gračanica.

Još 14 osoba je preminulo od posledica korona virusa u poslednja 24 časa u Srbiji, a od 15.529 testiranih uzoraka je registrovan 2.981 novi slučaj zaraze, saopšteno je na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije, covid19.rs.

Na bolničkom lečenju se nalazi 1.231, a na respiratorima 80 pacijenata. Od početka epidemije, u Srbiji je testirano 5.025.390 uzoraka, registrovana su 726.933 slučaja infekcije, od kojih su 7.292 osobe preminule.

Još 26 osoba je preminulo od COVIDA-19 u većinski albanskim sredinama na Kosovu u poslednja 24 časa, od 11.472 testirana uzorka su registrovana 1.383 slučaja zaraze, dok je izlečeno 996 pacijenata, saopštio je Institut za javno zdravlje u Prištini.

Od početka epidemije, u većinski albanskim sredinama na Kosovu je testirano 980.609 uzoraka, registrovano je 144.986 inficiranih osoba, od kojih su 2.503 lica preminula, dok je trenutno 26.886 aktivnih slučajeva zaraze.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: