fbpx

Ljiburn Aljiu: Na proleće početak izgradnje “Autoputa mira”

Kosovski ministar životne sredine prostornog planiranja i infrastrukture, Ljiburn Aljiu, izjavio je da u skladu sa potpisanim u okviru Vašingtonskog sporazuma, Prištine kreće sa izgradnjom “Autoputa mira”, na proleće sledeće godine.

Jedna od šesnaest tačaka Vašingtonskog sporazuma koji su potpisali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i bivši kosovski premijer Avdulah Hoti u prisustvu tadašnjeg predsednika SAD-a Donalda Trampa, 4. septembra 2020. godine, nalaže izgradnju autoputa koji će povezati Beograd i Prištinu, odnosno izgradnju deonice Niš-Priština.

„Što se tiče Vašingtonskog sporazuma i `Autoputa mira` Kosovo je preuzelo obavezu da realizuje put Priština-Merdare. Naravno da se ovaj proces iz finansijskih razloga može odužiti, ali je to proces koji će se završiti. S druge strane, isti sporazum znači da ga mora realizovati i druga strana (Srbija), a to do sada nije bio slučaj“, izjavio je Aljiu za Kosova Press.

Istakao je da ne može tvrditi sa sigurnošću, ali da se nada, da će početak izgradnje autoputa početi na proleće naredne godine.

Izvor: Kosova Press
%d bloggers like this: