fbpx

Gračanica: Audicija za glumce lutkarske predstave „Misterija nestalog jajeta“

фото: Дом културе „Грачаница“

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ organizuje audiciju za lutkarsku predstavu „Misterija nestalog jajeta“. Na audiciju se mogu prijaviti učenici uzrasta od 10 do 17 godina, a odabir glumaca vršiće reditelj Jelena Đorđević.

Audicija će biti organizovana u subotu, 4. septembra, u 13 časova u Domu kulture „Gračanica“.

Na audiciju se mogu prijaviti učenici uzrasta od 10 do 17. godina, a odabir glumaca će vršiti reditelj Jelena Đorđević.

“Lutkarska predstava `Misterija nestalog jajeta` je jedna duhovita, dinamična priča o nespretnom i pomalo čudnom detektivu Hariju i njegovoj dobrodušnoj i brižnoj sekretarici Matildi koji jednog dana nalaze ostavljeno jaje, pošto se radnja događa u prašumi među divljim životinjama, njih dvoje kreću u potragu za počiniocem (lopovom) koji je ukrao jaje i majkom koja brine zato što su joj jaja ukradena. Usput sreću zanimljive životinje: papagaja Gala papagaj, flaminga Ružu, štrausa Bruna, krokodila Kodija i ostale. `Misterija nestalog jajeta` je smešna, dinamična, nežna priča o prijateljstavu, majčinskoj ljubavi i uzajamnoj brizi i ljubavi”, navode iz AP „Janićije Popović“.

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ je 2014. godine obnovilo rad “sa ciljem da okupi decu i mlade koji će, na kvalitetan način, provoditi slobodno vreme, razvijati talente i učiti se glumi i pravljenju pozorišnih predstava”.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije odabir glumaca će se vršiti u manjim grupama, a na ulazu u Dom kulture biće merena temperatura i vršiće se dezinfekcija ruku.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: