fbpx

Rakić sa Sunjogom o ulaganjima, političkoj situaciji na KiM i presudi Ivanu Todosijeviću

фото: Министарство за заједнице и повратак

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić sastao se danas sa šefom Kancelarije Evropske unije na Kosovu Tomašom Sunjogom sa kojim je razgovarao o razvojnom fondu za sever Kosova, trenutnoj bezbednosnoj i političkoj situaciji, presudi Ivanu Todosijeviću i pandemiji COVID-19, saopšteno je iz MZZP-a.

Rakić i Sunjog su se tokom sastanka saglasili da su investicije jedan od najbitnijih činilaca za bolje uslove života i da je veoma značajno što će Evropska unija nastaviti sa ulaganjima na Severu Kosovu.

Kada je reč o političkoj situaciji, Rakić je rekao da ima dosta problema koje treba rešavati kako bi građani bolje živeli.

Rakić je istakao da je nezadovoljan bezbednosnom situacijom na Kosovu, jer kako navodi, “veliki broj etnički motivisanih napada govori u prilog tome da su institucije koje moraju da garantuju bezbednost svima u nekom delu svog posla zakazale”.

Ministar za zajednice i povratak je takođe naveo da “međunarodne organizacije i institucije moraju snažnije da podignu glas protiv ovakvih incidenata u cilju njihovog suzbijanja”.

Po pitanju presude Ivanu Todosijeviću, kojom je osuđen na dve godine zatvora, Rakić je tokom razgovora sa šefom Kancelarije EU na Kosovu, naglasio da je ona potpuno nepravedna.

Dvojica zvaničnika su se saglasila da je situacija na Kosovu, kada je u pitanju pandemija COVID-19 veoma komplikovana i da treba poštovati preporuke struke.

Milena Maksimović
%d bloggers like this: