Odloženo ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića zbog epidemioloških mera

фото: Н. Милосављевић, ГрачаницаОнлајн

Ispitivanje svedoka pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini u slučaju organizovanog kriminala u vezi sa ubistvom lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“, Olivera Ivanovića, neće biti nastavljeno sutra, kao što je prvobitno bilo najavljeno, zbog epidemioloških mera koje su na snazi na Kosovu, potvrdila je za Gračanica onlajn advokatica Jovana Filipović.

Ispitivanje svedoka počelo je 30. avgusta, a sudija je nastavak zakazao za 14. i 17. septembar. Međutim, zbog situacije sa korona virusom i mera koje su na snazi na Kosovu sutrašnje ročište je odloženo.

Na prvom ročištu saslušani su svedoci H.N i V.N., dok je, za sada, za saslušanje prijavljeno 28 svedoka. Lista svedoka nije konačna.

Za pomaganje u izvršenju ubistva jednog od najuticajnijeg lidera na Kosovu optuženo je šest osoba: Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Optuženi se terete za krivična dela „teško ubistvo“, „učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe“, „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i „neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja“.

Milena Maksimović