Svećlja: Odluka doneta u koordinaciji sa međunarodnim partnerima

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja izjavio je da je uvođenje reciprociteta urađeno u koordinaciji sa međunarodnim partnerima. Istakao je da je bezbednosna situacija na Kosovu mirna.

„Što se tiče bezbednosne situacije, stalno angažujemo sve svoje kapacitete, razgovaramo i koordinišemo sa svim našim saveznicima. Čak su i u ovom slučaju obavešteni. Ne zaboravimo da je potpredsednik vlade Bisljimi 9. septembra na konferenciji za novinare najavio ovu akciju i već je poznato da je 15. septembra ugovor istekao“, rekao je Svećlja.

Naglasio je da od 21. septembra, osim mogućnosti nabavke privremenih registarskih oznaka na prelazima, građani probne table mogu uzeti i u Centrima za registraciju vozila u opštinama.

„Od 16. septembra nijedan automobil opremljen tablicama KS nema pravo kretanja u saobraćaju, pa su jedine legalne tablice samo one RKS“, istakao je Svećlja.

Takođe, Svećlja je rekao da će nadoknaditi svu štetu nanetu Albancima Preševske doline, nakon uspostavljanja reciprociteta za registarske tablice sa Srbijom

Milena Maksimović