fbpx

Ivan Todosijević dobio poziv za izdržavanje zatvorske kazne

Иван Тодосијевић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas na konferenciji za novinare da je Ivan Todosijević, kojeg je sud u Prištini osudio na dve godine zatvora zvog izjava o Račku, dobio poziv da se javi na izdržavanje te zatvorske kazne.

„U trenutku kada se suočavamo sa ozbiljnom krizom na severu KiM, zbog jednostranih i nasilnih poteza Aljbina Kurtija, pre svega zbog dovođenja specijalaca Rosu sa dugim cevima i oklopnim vozilima na sever gde pokušavaju da silom uteraju strah srpskom narodu, dolazi novi udar na Srbe na KiM i novi pritisak iz Prištine“, kazao je Petković.

On je dodao da je Ivan Todosijević dobio poziv da se 6. oktobra do 12 sati javi u pritvorni centar u Mitrovici na izdržavanje zatvorske kazne od dve godine, nakon što je Apelacioni sud u Prištini potvrdio presudu Osnovnog suda da je Todosijević kriv jer je, kaže, rekao istinu o Račku.

Direktor Kancelarije za KiM je naveo da svega toga ne bi bilo da je poštovan Briselski sporazum, jer su u ovom slučaju Todosijeviću presudili Albanci.

„Todosijević je čestit čovek, koji uživa veliki ugled i poverenje u svojoj sredini, i postao je simbol stradanja srpskog naroda na KiM. Presuda Todosijeviću je presuda celom srpskom narodu na KiM“, poručio je Petković.

Petković je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a i zaključeno i na Nacionalnom savetu, zatražio da se poništi presuda Teodosijeviću.

Petković: Kurti za šaku glasova izaziva krizu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je istakao da Priština svojim ponašanjem, jasno pokazuje da ih ne interesuje Briselski sporazum.

„Albanci su tužili, Albanci su i osudili Todosijevića“, istakao je Petković.

Petković je optužio Aljbina Kurtija da za šaku glasova na predstojećim lokalnim izborima izaziva krizu na severu, pokušava da uhapsi Ivana Todosijevića i izvrši upad u energetska postrojenja.

On dodaje da na svakom koraku, Priština gazi Briselski sporazum, izvlači šta im odgovara, a suštinu, ZSO neće da sprovedu.

“Ideja je da se kroz ZSO obezbede kolektivna prava za srpski narod na KiM, koja danas ne postoje”, ukazao je Petković osuđujući hapšenja lica koja lepe bilborde „Dobro došli u ZSO“.

Petković je naveo da zbog antisrpske retorike Kurtija, imamo ove godine više od 100 etničkih incidenata, i specijalne jedinice kosovske policije se na Brnjaku iživljava nad našim narodom.

“Ako hoće da razgovaraju, moramo da se vratimo na stanje pre 20. septembra“, poručio je Petković.

Izvor: RTS
%d bloggers like this: